Tváře

Tváře

Anotace: ...Praha, Paříž, Poděbrady... všude jsou lidé a já pozoruji jejich tváře

Pražské chodníky
nahradily pod mými nohami
ty Pařížské.
P. jako P.
Křižuji chodbami pocitů...
A, B, C
.
Zmatený
.
Zamilovaný...?
.
Pohlížím tisícům lidí do tváří.
Skenuji jejich rysy -
oči, ústa, tváře i obočí
a hledám tvář jedinou...
...její...
Je jak andělská,
jak nejkrásnější mrak,
jak příroda když jarem rozkvétá.
Její krása osmý div světa
a i to je slabé přirovnání.

Únavou klesám na lavičku nevinnou,
čtu milostnou prózu,
stránku za stránkou.
Náhle zaslechl jsem svoje jméno,
že by mraky šeptem na mne promluvily?
Pohnu obočím, zvedám víčka,
ostřím, slunce tím stínem omdlévá,
stojí tu .... dívka spanilá.
Číši s nápojem záhadným pozvedá,
piji....oči otvírám.

Rychlík Praha-Kolín
prodírá se krajinou,
slité barvy vnímám líně,
vidím jen tvářičku nevinnou.
Autor vapiti, 30.06.2007
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vapiti-procitam Tva vytribena slova ... vsude nachazim cit a lasku... je to hotova zaplava ... a je to nadherne, vsak vis basne o lasce mam moc rada a Ty tve pises skutecne prekrasne... je videt ze je to zlomenina srdecniho svalu... pis dal..

30.06.2007 11:46:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí