Dnes

Dnes

Anotace: Kolik věcí se mohlo stát právě v tento den? Co můžeš udělat nebo mohl? Je tolik věcí a přesto nemůžeš udělat všechny. Chtěl bys něco změnit, ale je pozdě. Chtěl bys něco udělat, ale již nemůžeš. Tak ale stejně zkus to změnit pro zítřek.

Dnes jsem se mohl narodit
V saku navštívit kostel
Děti na ramena posadit
Ulehnout na smrtelnou postel.

Dnes můžu u maturity být
Do zahrady vsadit strom
Do práce nastoupit
Postavit si žití dóm.

Dnes můžu život změnit
Radostí skákat,
Slzy smutku ronit
Či na pochybách tápat.

Dnes ti můžu říci
Protože to neskryji
City ve mně spící:
„Že tě miluji.“

To vše a mnohem více
Můžu dneska udělat.
Udělat večer i za blízkého jitra
Jako poslat podivné pohlednice
A dnes je rozdělat:
Pokud můžeš, nedělej to zítra
Ale teď za brzkého jitra.
Autor Prousan77, 01.07.2007
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí