Nomen-omen 2

Nomen-omen 2

Anotace: pro Jarmily, Milany, Anny, Hanky a Tomáše

Obě mé věrné kamarádky
dostaly jméno JARMILA.
Pominu-li,
že přináší to občas zmatky,
tak Jarmila
je mi přemilá.
Slovanskost svoji nezapírá,
a není jen s Vesnou spojená.
Jarost je "prudkost,
bujnost, síla..."
milenka z jara zrozená...

MILAN je bytost přívětivá,
milá a vlídná na pohled,
laskavost v očích,
když se dívá
na lidi, na okolní svět.
A za přátelskou velkodušnost
je jistě lidmi milován,
P.S.: Pokud se narodil v Římě,
byl Amandus nebo Gracián... :o)

Channáh je trochu cizokrajná,
hebrejsky se tu moc nemluví.
"Líbezná" je nám,
"milá" Anna,
a chladna z rána? Pomluvy !
"Milostiplná, milostná"
Hanička, Hančí, ta je stejná,
dvě krásná něžná dívčí jména.

TOMÁŠ, ten někde "dvojče" skrývá,
"blížence" svého v povzdálí.
Aramejština sladce zpívá...
teómá by mu říkali.
Ale nejspíš to byl jen přídomek,
aby všem vůkol bylo známo,
že nepřišel jediný potomek,
ale že štěstí se dvakrát smálo :o)
Autor Hesiona-Essylt, 03.07.2007
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jééé, děkuju!!!
já ji přehlídla (básničku)... stydím se.
=)
hned je mi veseleji =D

13.07.2007 13:20:00 | Ágnes

..a co Kateřinky?

04.07.2007 09:28:00 | STIMPRE

Věřím, že budeš pokračovat, jsem nadšený!

03.07.2007 12:54:00 | Bíša

Krásné moudro. Jsi úžasná.

03.07.2007 12:01:00 | Ludmila Ježová

čekám, kdy zařadíš i nějaké hezké jméno... nebo rovnou to nejhezčí: Roman... :-)))))
jinak je to velmi povedené... :-)

03.07.2007 11:57:00 | recht

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí