Kopl mě kůň

Kopl mě kůň

Anotace: nenechte se zmást názvem :o))

Kopl mě kůň
A z lebky mi tryská krev
Ta rudá míza zasírá
Čerstvě uklizené stáje

Ach bože!
Kolik mi ještě zbývá?
Jsem tak mladý a mám
Zemřít?

Jsi tak nespravedlivý
Jiným dáš sto let
A mě?
Pouhých dvacet…

Nacističtí zločinci
Užívají štědrý důchod
A já, neposkvrněný hanbou,
Mám opustit tento svět?

Nebe je bez mráčku,
A sláma mě šimrá za ušima
Kolik ještě zbývá?
Jen pár minut… snad

Zběsilý tok myšlenek
A stejně zběsilá třesavka
Rytmicky pohání mé tělo
V ďábelském tanci při svitu měsíce

Poslední záškub a hlava padá
Je konec, bože je konec!
Již necítím nic ale..
Poznenáhlu stoupám

Opouštím stáje a stoupám
Stále výš k nebesům
Hvězdy jsou již pode mnou,
Proplouvám prostorem

Cítím blaženost ach ta krása
Kdybych ještě měl čím,
Usmál bych se
Starobní důchod je spravedlivý trest

Rozpadám se na malé částečky
Abych se stal součástí jiného celku
Ještě lepšího,
Ještě krásnějšího
Autor Ch.B., 03.07.2007
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jednou tím projdem všichni,ale ne všechny kopne kůň! :-) Dost dobrá...

13.08.2007 15:20:00 | Chancer

díkes

10.07.2007 22:30:00 | Ch.B.

Fakt tě kopl...ten kůň?! :-)Nemyslím, že to je tvoje ,,nejlepší" báseň, ale je podle mě výborná :-)
Ráda nazývám věci správnými jmény :-)

10.07.2007 21:58:00 | no

vskutku vyčerpávající komentář :o))

07.07.2007 21:52:00 | Ch.B.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

05.07.2007 19:21:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí