Budoucnost dle pesimisty

Budoucnost dle pesimisty

Anotace: Nevím, co o této básni říct, celkově se mi moc nelíbí a navíc jsem ji psala víceméně proto, že jsem po dlouhé době zase chtěla něco stvořit. Ale posuďte sami, za komentáře budu vděčná!

Na rozpálená těla
chladivé kapky padaly,
když rty i ruce jejich
stále víc a víc si žádaly.

Když třásli se a táli
V obětí vroucím
a téměř nevnímali
běs kol nich hřmoucí.

Krom mraků s vlahým deštěm
snášely se k zemi
osudy lidí, lásek
se ztracenými nadějemi.

Všude křik a nářek,
ve tvářích tolik bolesti,
však nemohou lidé prostí
zabránit tomu neštěstí.

Již šance není žádná,
marný jejich spěch,
k utichujícím hlasům
snáší se smutný vzdech.

Umlklo malé město,
kde vůdce terč svůj měl,
stačilo pár chvil
a kraj zde oněměl.

I pár mladých milenců
užívajíc poslední chvíle
vědíc že blíží se konec,
stali se jeho cílem.

Bohužel pro nás i pro ně
válčit se bude dál,
jak nikdo nikdy nevyhraje
tak nikdy nikdo nevyhrál.

My jsme moc malí páni
Na ty co vládnou světu
Můžem jen chytat plátky
Opadajícího květu…
Autor Linushka, 10.07.2007
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné, škoda že to píšeš v dnešní době a ne za války :o)

15.07.2007 09:41:00 | Agnesita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí