(Reklama na) pivo

(Reklama na) pivo

Anotace: nechci-li mít problémy s tím, značku piva radši neuvádím...

Piju horký zelený čaj
a z okna v šestém patře
pozoruji panorama Prahy.

Přemýšlím, co je peklo. Dočasný ráj?
Zamíchám neslazený čaj,
jsem zcela nahý.

Upíjím z hrníčku bez ucha,
podívám se na rozbitý nebe
co se křivě usmívá.

Bude to nedobrá předtucha?
Polykám hořkou tekutinu
jakoby s příchutí piva.

Sklopím oči dolů k zemi,
kde ulicí se tiše honí
celý můj krátký život.

Odkládám čaj, nápoj němý,
oblékám se a směruji
do blízké hospody na pivo.

Malé množství promile
přece jen obarví a okoření
tok myšlenek mých.

Nebe bude rázem milé,
peklo dostane víc
přívlastků komických...

Kašlu na zelené čaje,
ať žije mok zlatý!
Nápoj nahořklý, co rozvazuje slova
...doporučuje vám Maty!
Autor Martyn, 11.07.2007
Přečteno 298x
Tipy 2
Poslední tipující: Cecilka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo, od reality odletět...
ale ta rána... to pak honem
voláte babu s koštětem!! :o)

bolavá hlava... žaludek...
pak sháníte se po bylinkách,
rychle, jinak už nebudem!! :o)))

02.09.2007 10:39:00 | Cecilka

:-)) dneska jsem měla jenom tři bylinkové čaje a je mi líp - ale něco víc by to určitě sneslo:)

20.07.2007 20:36:00 | Rádoby zoufalá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí