Když pálí do čepice

Když pálí do čepice

Anotace: ...

Den pálí do čepice,
Pochyby vaří,
Že by snad do třetice zafoukal vítr?
Bláznivá polednice
Divně se tváří
Ztracené pohlednice,
Vybledlý Kypr

Den pálí do čepice
Pod stromy hlídá
Zavřené učebnice,
Co v parku zbyly
Jen kaši bez krupice
Večer si přidá
S tvářema od skořice
Do tmy se chýlí

Sny spadly do čepice
Obal jim chybí
Vyslané bez družice
Pod polštář ticha
Jen žhavá létavice
Počítá kdyby
Snad možná do třetice
Nebude lichá
Autor Jn.s, 18.07.2007
Přečteno 234x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám rád poezii, která je plynulá a dobře se čte. Toto je přesně ten případ. A nejen, že se dobře čte, zaujala mne jako celek.

18.07.2007 16:07:00 | Radek Holomčík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí