Holčička...

Holčička...

Anotace: věnováno "K"

Dětské hřiště jejím domovem,
sněhové vločky slunečními paprsky
proplétají mezi vlásky
hřejivá slůvka bez nadsázky.
Koule hrachové, slaně slzavé
kynou po tváři, jak výčitky
skutků lidí nedobrých.

Holčičko, říkám stůj,
zastavím Tvůj pláč.
Suším slzu za slzou,
postupuji koutek od koutku,
natahuji rty a letmý úsměv
kouzlím kouskem slůvka po kousku.

Holčičko světem trápená,
šepotem planých slibů zmámená,
křišťálová studánko smutkem zkalená,
tvářička ruměncem nyní zbarvená.

Důvodů proč TU být je na tisíc,
vzpomínáš, intuice jsi říkala...
A já? Proč bych nebyl,
ač mě třeba svaly zebou.
Můj život nové poslání provází,
být, těšit, žít...
pro dobro druhých přežít
zimu krutě neskutečnou,
zimu tuze nebetyčnou,
zimu tak zamračenou.

Přišla jsi a nevíš proč,
možná něco či někdo špitl skoč.
Proč já bych měl vědět důvod mého tání?
Budu tu tak dlouho jak jen si budete přát,
do posledního prstu, kterým budu moci psát...
do poslední chvilky co mé oči světlo uvidí...
do poslední noci, která krátí život již beztak kratinký...

Jsem tu a nevidím důvod odcházet...

Není to láska,
není to cit,
je to touha na tomto světě být,
jen tak si spokojeně žít...

Prostě být a žít,
nebo žít a být.

Prosím nepleťte s bít...

Děkuji mnohokrát.

Opravdu děkuji, že jste lepší než oni..

Holčičko nepřestávej snít,
o lepším životě,
stačí plnými doušky náš život pít
a po té správné cestě jít.
Autor vapiti, 22.07.2007
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;-)

26.07.2007 14:47:00 | Chancer

Voláš na mě stůj, tak stojím,
Otáčím se, ale slov se bojím.
Kapesníkem, v pokleku hladíš mé tváře,
Doufáš, že do očí navrátí se mi dětská záře.

„Holčičko“, znova mě tak oslovuješ,
Nevím, zda si uvědomuješ,
Že toto je pro mě legrační oslovení,
Koukni se pořádně, však tak to není.

Nenosím sukénku a vlasy v copy spletené,
V očích vystřídal smích, studánky bezedné.
Nejsem již holčičkou, příteli drahý.
Tvé myšlenky, jsou víc než toulavý.

Však děkuji, dík je mi však málo.
Nevím, čím slovo Tvé by se vyvážit dalo.
Smíš mě nazývat holčičkou malou.
Však abys mysl pak neměl zmatenou.

Realita je jiná, podívej se, co vidíš?
Sám víš, že myšlenky své o realitu šidíš.
Podívej se, jen se podívej ještě jednou.
Ta dívka není holčičkou, ale ženou …

23.07.2007 00:51:00 | Analisieren

Krásná...

22.07.2007 18:24:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí