Hvězda tuláků

Hvězda tuláků

Anotace: Každý v sobě někdy máme kousek tuláka.

Za sluncem, za lunou,
za láskou nesmrtelnou
a nebo jenom tak,
dřív než se mlhy zvednou.
Třebas i naboso,
a v hadrech roztrhaných,
zvednout se z pelechu
jen už být zase na ní!
Na cestě bez konce,
na cestě bez začátku,
za hvězdou tuláků,
těch zdivočelých ptáků.

Hej, pištče, zahraj mi,
zahraj mi do kroku,
na cestu za duhou,
za hvězdou proroků!

Vykročit do prachu
s domovem pod paží
kdo chce ať nadává
ze svého zápraží.
Cesta jde pořád dál
než stačí přinést bič
dupnem si do kramlí
budem už dávno pryč!

Na pouti šílenců
na stezce přízraků,
s holí a písničkou
za hvězdou tuláků!
Autor Drakonee, 22.07.2007
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí