Rozhořelo se slunce

Rozhořelo se slunce

Anotace: až pálí oči, a tak je zavírám...

Ocitám se ve dnech,
kdy společnost mi dělal
Horatio,
Horatio z korábu,
langusti a žabožrouti s gilotinou
- a všechna verbeš pirátská...

Podej mi ruku,
vstoupíme
v kormidelniště kapitána Blakea;
já, jako něžná kurtizána
a ty - tiše můj příteli - korzár řevnivý.

S měsícem zpíváš mi v zamčené kajutě
balady;
příběhy o tajných mapách,
pokladu a dávném prokletí;
při soudku červeného vína
se skořicí a hřebíčkem-
...

( Slunce zapadlo,
kolem zima je-
čas návratu domů )
Autor Montynka, 24.07.2007
Přečteno 342x
Tipy 4
Poslední tipující: Gabi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jej... to mi připomnělo staré časy, kdy jsem jako malý četl Ostrov pokladů od R.L. Stevensona. Za to je bez okolků 100

14.08.2007 11:16:00 | Metcheque

Moc pěkná.

25.07.2007 00:17:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí