SKALD

SKALD

Anotace: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej

Ranní mlha halí pobřeží
rybář sítě do člunu nese
malý pastýř v šatech děravých
celý se zimou třese

Vtom dračí hlava zjeví se nad vodou
desítky nohou kráčejí pískem
zničí tuhle vesničku ubohou
byť nekyne jim velkým ziskem.

Muži ve zbroji s pohledem divokým
útočí na všechno, co se kde hýbe
pláč a nářky vůbec jim nevadí,
vždyť za chvíli vše zase ztichne…

Seveřan počítá kozy a slepice,
plameny hltají dřevěné chýše,
hrstka sirotků skrývá se pod stromy
buďte teď tiše, tiše!

po chvíli vesla se zas noří do vody
snad to byl všechno jenom sen
pro Vikingy nastal čas plný hojnosti
pro jiné navždycky prokletý den.

Dlouhá tři staletí plaví se po mořích
kdo z nich je zločinec a kdo hrdina?
Skaldové z oněch dob písně zpívají
to díky nim svět vzpomíná…
Autor Skald, 26.07.2007
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky jsi to napsal,mas dobre srdicko.

09.08.2007 09:22:00 | carodejka

Krásné, příjemně čtivé.. No víc nějak říci neodkážu.

27.07.2007 15:19:00 | Santinan Black

Hoj da, ha det bra ... nebo takhle zdravíval Ota? ;-))
Povedené.

27.07.2007 06:16:00 | Bard

Líbí...:o)

26.07.2007 18:32:00 | Severka

tohle jednoduše nemá chybu, naopak, má to styl

26.07.2007 15:46:00 | cermik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí