Styrbjörn

Styrbjörn

Anotace: Žil krátce, přesto vyniknul nad jiné

Na přídi lodě stál
hrdě vztyčený
synovec krále
zeť krále
král bez země
nesoucí slávu i prokletí
starého uppsalského rodu.

Neuhnul před bouří
neuhnul před mrazem
všichni se ho báli.
Muži se opírali do vesel
když spatřili jeho lodě v dáli.

Tři lodě proti jedné,
nebo jedna proti třem?
O to se nestaral
kdo utkal se se Styrbjörnem.

Jeho pověst byla tak veliká
jakou jen válečník může mít
s hrdostí šli všichni muži
pod jeho praporem se bít.

Neuhnul před nepřátelským šikem
však štěstí se jednou zvrhlo
neuhnul před králem Erikem
a kopí proklálo mu hrdlo.
Autor Skald, 27.07.2007
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavě pojaté... Ale pěkné. Nepíšeš špatně..

30.07.2007 17:42:00 | Santinan Black

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí