Krysař

Krysař

Anotace: Taková moje verze..

Krysař

Za podzimní noci,
když z nebe padají kapky deště,
mívám zvláštní pocit,
že slyším flétny ještě

V temné uličce úzké
zdá se mi,že vidím stín
postavy velké a temné
Bojím se,na Boha myslím

Poslouchám zvuky a slyším
škrábání drápků a pískání
a nepatří to jen myším
Uslyším zvolání

"Hej ty tam!Stůj a poslouchej!
Tumáš,vem si,neboj se
a se mnou na flétnu hrej,
k tanci a ke mně přidej se!"

"Já nedám se penězi a pozlátkem zlákat.
Ty na lidi hodný nejsi,trestáš lidi bez viny.
Nechci pak hořce plakat
nad zlým osudem své rodiny.."

Ozvalo se z úst mých
a srdce mi přestalo bít.
Z uličky ozval se mrazivý smích,
po městě začaly flétny znít.

Temná postava vykročila dál,
krok za krokem,
na flétnu krutě hrál,
tak jako už rokem.

A šel dál a dál.
Zvony přestaly bít
On,krysí král,dál na flétnu hrál
a vyvolení přestali žít.
Autor mOBSCENE, 27.07.2007
Přečteno 248x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

aj ja nekdy slysim fletnu hrat, kdyz ulici se jeji vzlyk line, jako krysi kat

27.07.2007 13:20:00 | Eva Adamovič

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí