Dívčí snění

Dívčí snění

Anotace: xxx

Kdo že dívku štíhlou, plavou
kdo připraví o věnec?
Co jen šlo jí krásnou hlavou...
možná princ - či umělec

Líbí se jí ten, co zpívá
krásným hlasem, gestem plavným
ten, co tančí balerýnám
ani nemusí být slavný

Dívka v duchu obraz skládá
muže kterého by ráda:

Aby hezký byl a silný
chránil by ji dlouhá léta
byl romantik - přitom pilný
ať je také znalý světa

Takový sen dívka hýčká
že v rozporech – to nevadí
vídá ho, když zavře víčka
brzo přijde a pohladí...

Přišel jí kluk do života
umění byl vzdálený
obyčejný - nad básněmi
pokrčil jen rameny

Políbil tu dívku jemnou
hlas měl láskou zastřený
zeptal se jí: půjdeš se mnou?
Přines kytku s růžemi


Z plných plic zpíval za plotem
v odřených džínách u chaty
a dívka - šla s ním životem
na loktech míval záplaty...
Autor koloušek, 04.08.2007
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká,také pravdivá báseň. Pěkné verše,dobře
se čte.

04.08.2007 22:25:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí