Když odlétají...

Když odlétají...

Anotace: ...p.s. - Kagor je moldavské červené víno.

Nebe nebylo úplně domodra
a jen pár oblaků
zežloutlo v dálce...
/a večer shořelo
v červáncích.../

zvedl jsem hlavu
abych se na chvilku
odtrhl od tvých očí...
/ještě jsem cítil
tvůj polibek na spáncích.../

mimochodem ...
barva tvých očí
a nebe je stejná...
/a kolem bělmo
jako padlý sníh.../

v tu chvíli
desetitisíce špačků
se nebem klikatilo
podobné šroubovici DNA
a odlétalo
/jako když zesmutníš
a ztichne tvůj smích/

...tak na vás Špačci
kteří odlétáte...
tak na vás ptáci
lupiči třešní a hroznů...

Byla to věčnost...
než jejich celá rodina
zmizela k horizontu
a dopsala příběh
/ten krásný příběh
prázdnin letošních.../

Připijím na další léto...
připijím Kagorem...
slunce už zapadá
nad naším táborem...

Dobrou...
Autor STIMPRE, 06.08.2007
Přečteno 336x
Tipy 2
Poslední tipující: Žqáry
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tak špačkům asi ještě nikdo nepřipil.
Je to v pohodě.Také mají svůj život a své zvyky.

11.08.2007 11:54:00 | s.e.n

tato tvoja basnicka...to bolo jemne, hrave pohladenie vánku..otvorim okno, urobim prievan, nech pohladí ma zas!

07.08.2007 11:46:00 | gallatea

hezké

06.08.2007 23:41:00 | Nikytu

Věřím Vám, že jste, ve všem autentičtí...

06.08.2007 22:54:00 | Bíša

..nejsem smutná..
..jen někdy není třeba nic říkat...
..přitulím se..:o)

06.08.2007 21:56:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí