Báseň?

Báseň?

Anotace: Není to báseň. A ani není dobrá. Asi jí odsoudíte. Ale ten můj soukromý život s bláznem byl krásný. A ta ulice. Jmenuje se Kamenná jak příhodné jméno. A teď je mi tak krásně.

Poprvé ji uviděl
když vystupovala
z toho pěknýho bouráku
(se závistí se otočil)
- její nohy -
nešlo zapomenout
budil se hrůzou
že je už nikdy neuvidí
Po večerech
sedával v oblíbené hospůdce
a psával
na pivní tácky
- neodeslané dopisy
Začínaly vždy stejně

"VRAŤ SE"

Jednou

(bylo to kolem půlnoci
- zrovna odbíjely hodiny
na věží protějšího kostela)

prošla kolem oken

Podvědomým pohybem
si prohrábla vlasy
a z ničeho nic
se krásně smutně usmála
zdálo se že o něm ví

Překotně vyskočil ze židle
a běžel ven

Už tam nebyla

Nehledal ji

křičel do ztichlé ulice

"Ona mě nechce"

Výčep jak ztroskotaný popel ohniště
řeřavěl do přítmí
a on
v marihuanovém opojení
blouznil o jejím jméně
které neznal

Ráno
probouzeje se s kocovinou
psal sprejem na zeď

"Jsi můj šílenej motýl!"

a pak se šel projít
ven
oknem

po půl roce
/ prý už není blázen/
se vracel
ulici
nepoznával

I v jeho pokojise něco změnilo

Lehl si na záda na zem
koukal do stropu
přemýšlel

A potom uviděl ten nápis:

"Jsem Lucie a blázny mám ráda"

Jeho oči se usmály.
Autor Lucie Teru, 08.08.2007
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: gallatea
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Však on život je taky jedno velký klišé. Nebo ty slova Miluju Tě. Klišé nás obklopují tak pevnými pouty, vypalují se do našich vědomí - jak se jim potom umět vyhnout. Děkuju za chválu i nechválu. Mám ráda inteligentní kritiku. Děkuju

17.08.2007 07:40:00 | Lucie Teru

najkrajsie, co som dnes citala..a ze som toho uz precitala hodne!ma to napad, stavu, krasne spracovanie... bravo a vdaka, bolo mi potesenim!

09.08.2007 16:44:00 | gallatea

ne..je to úžasná báseň..vážně skvělá..líbí se mi..moc..

09.08.2007 10:29:00 | veronika

Je to lidsky vypovězený příběh . . .

08.08.2007 17:44:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí