Vyhnanec

Vyhnanec

Anotace: O moci a zničené lásce

Toulám se světem,
bez jména svého,
v každé vesnici,
jiné jméno,
jiný titul,
sem vyhnanec,
pro lásku svou,
byl ochotný sem se obětovat,
zámek jenž dostat sem měl,
od otce svého,
když vezmu si princeznu,
urozenou leč chamtivou,
se zlým srdcem,
milující zlato,
jenže mé srdce bylo tenkrát,
plné čisté lásky,
ke služce jedné,
leč lidská závist je velká,
a má láska upálena,
jak čarodějnice byla,

Po tomto sem se rodu svého,
vzdal a proklel jménem satana,
a vydal se na cestu,
sám jen s koněm a zbraní svou,
mečem na kterém růže vyryta je,
vyrobena mýma rukama,
jako znak k mé lásce,
jí byla růže nejhezčí květinkou.

Nyní jen slzy mám v očích,
když na lásku naší vzpomínám,
u ohně který hoří,
jako láska k ní,
v mém srdci.

Vydám se ,pomstít tě….
Autor Vlk v rouše, 08.08.2007
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

teda, ty poslední slova.. je v tom hodně síly v těch básenkách

10.08.2007 21:19:00 | Sharon

Smutné, příliš smutné a přesto však tak krásné... :(

09.08.2007 17:05:00 | Santinan Black

šikulo... Modrá pastelko... ;)

09.08.2007 07:47:00 | black.heart

je velmi těžké, býti lásky atašé...

08.08.2007 18:56:00 | Bíša

Pomsta ještě nic nevyřešila...pěkná báseň:)

08.08.2007 18:49:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí