Páry sněhobílých labutí

Páry sněhobílých labutí

Anotace: A víte co, lidičky, toto věnuji své kámošce Renatce, co vy na to??? Je supr a navíc ted chudák holka marodí.... Snad se jí verše o lásce budou líbit... Je taky taková romantička jako já.

Ctím ten smích i žal,
co našla jsem v Tvých dlaních.
Kvítí schoulené. Srdce. Slunce
při rozbřesku.
Modrý madrigal
- napůl rozepsané nebe.
Klikatou stezku
tuláků a jejich hvězd.
A přec nenašla jsem víc než Tebe:

- Nahé štěstí obnažené noci
halící své osvícené bílé tělo
do proužků dýmu
Tvé poslední cigarety.
- Venku jakoby mola slavíků
v čele s Miles Davisem
hrající na trumpety
večerní symfonii
Měsíce a jeho perel z dálky.
- Barvitou mozaiku na orloji
vykvetlou v půlnoční Olomouci.
- Dvě černé oči - lodě, co do přístavu nedoplují.
- Malebné krajinky malířů či okřídlené múzy poety.
- A sebe v černých jezerech čekající.
Spící.
Až ze tmy vynoříš se Ty.
Autor Jasmin de Paris, 09.05.2005
Přečteno 325x
Tipy 2
Poslední tipující: Renatka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí