Cesta za poznáním

Cesta za poznáním

Anotace: O cestě.

Jedeme přes noční město,
kde lidé u televizí se baví,
mladí však i v barech a hospodách,
dneska však nebudeme jako oni,
když dívky tančí,
v rytmu hudby různorodé,
vnady své mužům ukazují,
jak na trhu se nabízejí,
nejen ohledně nich,
muži kudly své někdy vytahují,
když rozum jejich,
alkohol potřísní jak kapky dešťové,
zemi vyschlou,
statečný jsou však i tupý bez bolesti,
jež cítí další den při probuzení,
leč nejen dívky sličné,
avšak i urážky a závist,
na jejich pýchu působí,
jak uhlíky ohnivé.

Nás se toto však netýká,
zastavujeme se u brány,
s autem naším,
pešky pokračujeme,
přes temný les,
nad hlavou hvězdy vidět sou,
krásně ve vší kráse.

Pomalu na místo,
kam kroky nás vedly,
dorážíme a stoupáme na posed milenců,
kde jen dva jsme,
ve své lásce,
klid je zde,
daleko od lidí,
vidíme probouzet se přírodu,
slunce jak stoupá nad obzor.

Leč brzo do chaosu,
tohoto světa,
vrátit se budeme muset,
lidskou komedii hrát.
Autor Vlk v rouše, 11.08.2007
Přečteno 229x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni..nemám co dodat..tohle naprosto přesně vystihuje tu lidskou přetvářku všude kolem nás.. Moc hezky napsáno..

12.08.2007 12:25:00 | Lenie

Lidskou komedii hrát... Výstižné.

12.08.2007 00:56:00 | Liss Durman

není nadto, když láska je sama...

11.08.2007 21:44:00 | Bíša

taková...kritika spolecnosti...sveta..to me tesi:)

11.08.2007 20:44:00 | veronika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí