Mrtví milovat nemohou

Mrtví milovat nemohou

Anotace: nevědomost zabíjí....(lehce najivní)

Sbírka: Kdysi dávno

Prosím stůj! Už ani o krok dál.
Tvůj život je vzácnější, než se zatím zdál.
Snad si zažil spoustu bolesti a trápení,
pojďme spolu teď hledat jejich řešení.

Prosím stůj! Což ani netrpíš závratí?
Uděláš krok a rozbouřené moře tě pohltí.
Tvé tělo rozdrásají ostré skály,
pohřební píseň zazpívají bílí racci v dáli.

Prosím stůj! Chci ti toho tolik povědět.
Jestli skočíš, komu to mám pak vyprávět?
Já vím něco, o čem nemáš tušení,
tak pojď ke mně a nech toho bláznění.

Už tě držím a nikdy nepustím.
Svou lásku ti teď vyzradím.
Líbáme se pod setmělou noční oblohou,
a konečně ti dochází, že mrtví milovat nemohou.
Autor Polárka, 13.08.2007
Přečteno 586x
Tipy 5
Poslední tipující: Lucilillilinka, Marfuša, Morgaine
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mrtví milovat nemohou..tuhle čtu po několikátý a tyhle slova mi zůstali v hlavě..fakt dost dobrá:-)

19.06.2008 23:34:00 | Lucilillilinka

Ten závěr i název,tím pádem i pointa, nemůžu si pomoct ale je to jako Variace na renesanční téma od Hraběte.A ty veršíky předtím jsou trošku v křeči.Jinak hezké.

16.08.2007 15:36:00 | Eviah

Ne, dobře končí...

13.08.2007 20:08:00 | Bíša

Název jak od Mišíka.
Hezká báseň. Ani nevím jestli je smutná.

13.08.2007 16:52:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí