NOC A DEN

NOC A DEN

Anotace: OTOM CO SE MŮŽE STÁT

NOC A DEN

Jednou, je to už mnoho let, se na obloze potkaly noc a den.
A jak se tak na sebe dívají, nikdy předtím se neviděly,
se k sobě přiblížily, blíž a blíž.
Poprvé se dotkly a věděly, že už se nikdy od sebe neodtrhnou.
Víš, cítily, že jeden bez druhého nemůžou být.
A jak se spojily, nastal na zemi obrovský zmatek.
Všichni přemýšleli, jak je od sebe odtrhnout,
a nikdo nemohl na nic přijít.
Až na jednoho, ten na to šel úplně jinak než ostatní.
Poprosil mlhu, která se vznášela nad lesem,
aby stoupala výš a výš, až tam, kde den objímá noc
a odloudila je od sebe.
Stále se kolem dne točila, nadbíhala mu,
až jednou se za ní otočil a jak se za ní pustil,
zapomněl úplně na noc.
A jak se odtrhly, tak už se nikdy nesetkaly.
NÁHODA?
Že jednou se to mohlo stát a podruhé ne.
OSUD?
Že by chtěl, aby se poznaly a pak trápily?
Nebo prostě oba moc chtěly a tak se to stalo.
Nebe chtělo noc a nikdo jim nepřál.
A tak se stalo, že někdy i slečna noc tiše pláče.
Autor jára spots, 22.08.2007
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

esi to máš tu, tak mrknu - po básničkách...

09.07.2008 14:28:00 | hanele m.

už sem napsal ale něak se mi to pořád nelíbí..

09.07.2008 13:46:00 | jára spots

nezkusils někdy napsat pohádku? :o)

09.07.2008 13:40:00 | hanele m.

inu zajímavé, docela pěkné...možná by to stálo za to ještě trochu rozvést :-)

08.09.2007 07:41:00 | jasix

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí