Bída lidství

Bída lidství

Anotace: Je to o světě, ve kterém žijeme. A hlavně o věcech, co nejsou moc příjemné.

Z hlíny je cítit jen smrtelný chlad,
Uprostřed obilí kamenný hrad.
Bezmocné nemluvně sužuje hlad.
Do očí souzených směje se kat.

Hrůzy se dějí po doušcích vína,
zmučené ostatky přikryje hlína.
Zlámané kosti jen kůže spíná,
násilně kradou ovoce z klína!

Život se prodá za zlata měšec,
figurka pouhá, jsi jenom pěšec.
Záchranu lidu nevidí věštec.
Namáčí páni do krve štětec.

Rudá chladnoucí píše dějiny,
mečem vynutí názor jediný.
Bití člověka, zánik dědiny.
Pravda, svoboda, nezná jmeniny.

Z hlíny je cítit smrtelný chlad,
Uprostřed obilí kamenný hrad.
Bezmocné nemluvně sužuje hlad.
A v ucpaném pekle skřípění vrat!
Autor Demedalex, 27.08.2007
Přečteno 306x
Tipy 2
Poslední tipující: Koskenkorva
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi to líbilo, mám pocit že tvá poezie mi něco říká... Je mi blízký tvůj styl a tvé motivy a náměty...aspoň co jsem zatím četla

31.08.2007 15:40:00 | Eufrosinie

That´s wonderful, really!

30.08.2007 10:43:00 | Hesiona-Essylt

Je opravdu skvělá!

29.08.2007 10:07:00 | už ne pernikova princezna

THUMBS UP !
Žádná básnička se mi snad ještě takhle nelíbila na tomhle serveru !

29.08.2007 00:22:00 | anti-HERO

Líbí se mi ta představivost...

27.08.2007 14:14:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí