Mors

Mors

Anotace: Chvíli jsme si lámala hlavu s názvem...Nazvat to Smrt mi přišlo v tuto chvíli jaksi fádní. Nakonec jsem přistoupila k latině, neboť je to pro mne jazyk vznešený

Něžná je jak víla,
ostrá jako čepel meče rytířova.
Laskavá jako milující matka,
co na tě večer čeká a s úlevou otevírá vrátka.
Leč chladem vyrovnala by se ledu na povrchu jezera,
tam, za zimního večera.
Ať už bledá bába s plachetkou, závislá na kose,
či s křídly a holí božského pána posvětí Anubise,
ať už obleče jakýkoliv háv,
nepotřebuje se nosit jako páv.
Je tady jediná,
nadlidská eminence šedivá.
Náručí tisíců motýlů si tě přivine,
láskyplnou paží hada pohladí zděšenou tvář
a pak... doufej, že je už jen zář.
Kdo by o ni mohl stát?
Pozvána
či zapovězena,
nedá se nikdy oklamat!
Autor Eufrosinie, 28.08.2007
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím že jseš dobrej iluzionista. :-)
Díky, báseň je pěkná

08.09.2007 15:40:00 | blue

suprové dilo...

03.09.2007 18:29:00 | jedam

Dík...sama jsem si to ani nemyslela

28.08.2007 17:20:00 | Eufrosinie

Tak tahle se ti povedla. Podle mě zatím nejvíc ze všech!

28.08.2007 16:03:00 | G30R63

=)Latina je moc pěkná...ještě znám pořekadlo, které by se k tomuto hodilo: Mors Morte...

28.08.2007 11:19:00 | Ceraa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí