Životní Cesta

Životní Cesta

Anotace: Nejsem basnik a taky nikdy nebudu. Psani basni mi pomaha v mem tezkem obdobi. Proto moje basne nejsou basne, ale jen neco, co by basni melo byt. To jen, abych obhajil jejich kvalitu.

Cestou dlouhou každý projít musí,
někdo si postojí, jiný proběhne se s chuti,
pohlednout zpět zkusit se však musí,
zamyslet se nad sebou a hledat svoji duši.

Po zdolání toho co jen je život,
že nezbylo nic z pocitů jen ticho,
pěšinou klikatou sme museli jít,
však po ní zůstalo jen veliké nic.

Nekdo si života užíva, jak přec jen může,
někdo se starostmi zahlti musil,
než jít dál co víc nám teď zbývá,
pro vzpomínky mnozí se zkoušejí zhýbat.

Osud je náhoda jako život sám,
jen uvidíš co já si pro tebe přesne přichystám,
štestí, trable a nečekané zvraty,
překonat je neznamená tahat za drátky.

Temno nebo světlo se octnou v tvé duši,
které hůře, či lépe téhle postavě sluší???
každý si volíme, co v nitru našem,
zvítězit, či nás podrazit zkusí.

Život je cesta, kterou projdeme tak rychle,
a než si vůbec jen dokážeme uvědomit její podstatu,
jsme na konci našeho putování a až teď si všimneme,
že po našem životě nejsou žádné stopy, jako by vůbec nebyl.
Autor Breg, 28.08.2007
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí