Rybářská

Rybářská

Anotace: epištola

V předaleké zemi

žil rybář.

Anebo možná ne

- nezajímám se o rybáře -

mým nosníkem jsou slova
nakladená do překližky
dvou zatopených pokojů

- horní a dolní komory -

kostlivci v komodách
dodávají lesk mému rádobyžití
zlatou nití

- ariadnina síť -
pletu svoje pletky

v barvách Vatikánu.
k ránu dochází mi dech
/a paprsek dne zhatí/

doušek umírání
na dlaních zlých laní

- jen jednu malou arabesku -

nechte mne ještě dožít!
prosím

pana na břehu řeky
co loví moje dny a vteřiny

pane
v předaleké zemi
vždyť tmami všemi
pronikne světlo nakonec...
Autor Franti, 01.09.2007
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí