Výtažek z havraních slov

Výtažek z havraních slov

Anotace: že dřeme bídu

Jsi kapka krve na mém prstu
co mně jen zranilo?
Jen staré vzpomínky předej mi skrz tu,
kterou to zabilo.
Jsi slavná koruna krále z hlíny
jsi výtažek z havraních slov
jsi zraněná noha baleríny
jsi sluneční zář, když je nov.
Jsi bambula, jsi erupce na slunci,
černá tečka na konci věty
jsi pomocník a není ti pomoci
jsi prsten naší mrtvé tety.
Jsi vše, po čem mé rty touží
jsi stránka šedesát ztracené knihy
jsi to, pro co se milenci souží
jsi světská krása v podobě pihy.
Jsi má múza Euterpe
jsi růženec v kapse ateisty
jsi to, co láska rozerve
jsi vše, čím člověk je si jistý.
Jsi bílá svíčka, jak právě se zapálila
jsi náramek, co roztrhl se
každý, kdo chce aby žena byla milá
jsi šíp zaťatý do srdce.
Jsi světlo z lampičky rozsvícené pod
postelí
jsi ten co říká vějíři věj
jsi vše co chcem, jsi všechno co jsme chtěli
a dřeme bídu děj se co děj.
Jsi něžná dlaň, co ve své dobrotě mně škrtí
jsi slepý učitel na housle beze strun
jsi dobrý život, každou chvíli hrozíš smrtí
jsi v našem závodu první kůň.
Jsi vejce a poučuješ kuře, jak se snáší
jsi navždy v mém srdci uchován
jsi vánoční koleda babičky naší
jsi ničema, lotr a Don Juan..
Autor Katarina Ptolemaios, 01.09.2007
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach Ame, virtuálně se červenám, .)

04.09.2007 21:59:00 | Katarina Ptolemaios

čeká tě laur, vytrvej;)

04.09.2007 13:39:00 | Já Esther Ruth

Ano, bože? jsi tady? To je ten modrý květ který tu hledám, to je ta geniální báseň, kterou, ač delší, jsem přečetla jedním dechem až do konce a srdce se mi zastavilo... překrásná...

04.09.2007 13:33:00 | Já Esther Ruth

Jsi moc dobrá...a máš krásnou báseň

01.09.2007 12:58:00 | o3_gambit

Moc,moc krásná

01.09.2007 11:18:00 | Kávový Poutník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí