Let

Let

Anotace: Závidíte někdy ptákům křídla a jejich let ? Chcete rozběhnout se, vzlétnout a vidět jiný svět...?

Pro svou vrozenou poslušnost
neodlétnu s paraplíčky pampelišek,
do závratných dálek, výšek,
nechat se nést jak zbabělý pták bez křídel.

A tak zas závidím Vám volnost a let,
ten pohled z výšky nadoblačné,
tak čekám změnu, kdy to začne
v mé duši ještě nesmělé hlodat.

Tak stojím tupě přibitá k zemi a zírající
na krásu dravce, který plachtí vzduchem,
tělo polechtáno tím zvláštním vzruchem…
Narostou mi křídla ?

Proč fascinace stále neustává,
jsem s Vámi mí přátelé nebe
a ač pod nohama asfalt zebe,
jsem mravenec pozemský s křídly neviditelnými.

Tak vymanit se z hrazení snů
a rozepnout perutě ve větru poryvech...
Být součástí nebe, bože, mě chvíli nech
a já poletím s větrem o závod.
Autor pocahontas, 16.05.2005
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí