Andělská svině.

Andělská svině.

Anotace: To byly časy...

Andělská svině.

Jako kostka cukru vržená do moře
na mě působil dnešní večer s Vámi a těmi
co se rozhodli o Vás přetahovat na svých lanech
slečno
promiňte
že Vám opět vykám
více se to k Vám hodí

Vy na rozdíl ode mne zajisté víte
jaké to je
milovat se na molu
či na staré rozvrzané posteli
hlavně když člověk cítí víc
než pouze teplo od spodu
že byste nejraději rozmačkala sklenici v ruce
mít ji při sobě
v naprosté odevzdanosti pro jediné
byste zapomněla deštník v průtrži mračen
a vyšla v slaboučké košili
a všichni by říkali
"To je ale děvka"

Vaše prsy by se zatím živily vláhou
a Vaše ruce se učily jemněji vše uchopit
aby došly k souladu
s narůstajícím příbojem plodové vody.

Promiňte mi
slečno
zkaženou půlhodinku
nějací borci Vám objednali taxík do "Družby"
nenechte se rušit...

II.

V noci se mi zdálo o dvou pomerančových peckách
které jsem Vám střelil do očí
abyste navždy viděla jen sebe...

Nikdy Vás nebude zajímat
co mě to stálo
než se můj sen s Vaším spojil
když jste mě chtěla koupit jedním polibkem
a rozmnožila jej přes ulici
jako vítr lebedu.

Nikdy se Vaše sedací souprava
nerozloží v postel pro mé peřiny
cizí ruce budou dál
promazávat panty u Vašich dveří
aby znásobily ticho...

A zatím co o můj spánek usiluje stanice "Praha"
svým relaxačním cvičením
má únava se rozlévá do kolen stehen a hýždí
Vy čile přijímáte pozornost
dalších neopotřebovaných rukou
a dříve než vyvětráte
obohacujete kolemjdoucího spolunocležníka
plytkými žvásty o kšeftě prvotřídních hadrů
v ulici
která se stejně jako Vy
jmenuje každej pátek jinak.

Pomalu mi tužka padá z ruky
jelikož mě neznámá paní z rádia přesvědčila
že už ani nemyslím na Vás
ale na Váš zadek
a že i z těch česneků pomalu vyprchává slzavá vůně
což rozhodně nestojí za odpírání spánku.
Autor Martin Vodňanský, 16.05.2005
Přečteno 293x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí