Jaro

Jaro

Anotace: 31.1.2005 takový stesk po něčem svěžím ve stereotypu poloviny zimy.

Sbírka: Od A do Z

Co ty víš,
když stále spíš?
Když ty jsi vlastně jiná,
jiná nežli zima.

Co ty víš,
když prosedíš
celé noci u zrcadla,
zda-li jsi vlastně nezestárla?

Co ty víš,
když jenom sníš?
O okolním světě,
co nikdy neodkvete.

O zurčení řeky,
co v uších zní ti věky.
O šťastném zpěvu ptáků,
co nejsou jen na letáku-

-natištění.
A ty tlusté stěny
ač zdobeny tě mučí,
když řeka v uších zurčí.

A ty si lokny češeš
v noci u zrcadla.
Před časem neutečeš,
přec jsi nezestárla, neomládla.

Tvé vlasy
barvu nemění.
Konec tvé krásy?
Vždyť ten není.

Však na čele vrásku
ti prohlubuje strach,
že i přes tvou lásku
svět ocitne se v temnotách.

Jsi sladká vůně,
jíž snaha tvá plodí.
Když ve tvém lůně
se nový život rodí.

A není náhoda,
že tvou matkou je příroda.
A že jako dítě ses stále smálo,
pokřtila tě jménem: "Jaro".

Tak co ty víš,
když vlastně spíš po tři čtvrtě roku?
A dlouhé chvíle prosedíš
ve stínu tří soků.

Ve stínu tří sester, bratří,
popíráš, co tobě patří.
Popíráš lásku, co od lidí máš,
když tři čtvtě roku si ve zdech pospáváš.
Autor Mia, 17.05.2005
Přečteno 372x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí