Dům

Dům

Anotace: prostě tak...

Na vrcholu hory
tam stojí dům a před ním kontrolní závory
dovnitř má vstup každý povolen
ven se dostane jen hrstka lidí beze jmen

Co se děje uvnitř za těmi stěnami
těžká zkouška pro ty, kdo se chtějí stát pannami
Někdy je to nekončící proces
také ho nepodstupují vesmírní lidé z hvězd

Je zde otevřeno od soumraku do svítání
to je totiž doba, kdy bytosti venku plní svá nevědomá přání
Chodí sem nejčastěji náměsíčníci
oni totiž nevědí, že nekráčejí po měsíci

Avšak jsou zde také fáze
kdy nov je začátek bázně a pohasnutí neznámé záře
Postupně se naplňují do určitého tvaru
i ten se ke konci ztrácí a nabývá nespecifickou formu

Malíři tu vytvářejí svá díla
jako štětec a barvy používají touhy
Kreslí na plátno a slzy jim umožňují zbystřit zrak a poznat pravdu
jejich pravdu ztracenou někde tam,
kde se schází láska s nenávistí
v ateliéru poznání
Autor OndraK, 06.09.2007
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

možná se tam ve snech setkáme, v ateliéru poznání..:o) krásná báseň

06.09.2007 14:20:00 | kakaoo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí