Otazník

Otazník

Anotace: Škola života občas pokulhává...

Společná věc
spojuje nás blázny
ve svěrací kazajce
cizích lidí
pozorujeme svět
a čekáme na otázky
co nám musí dát.

Někdy svazuje ruce
ale žádné nedává
říká se tomu
podraz největší
a člověk se cítí
najednou jako
maličká nicka.

A v té bezmoci
honí se mu hlavou
taky pár otázek
ale na tu nejčastější
„Proč?“
mu nikdo neodpoví
pan Svět mlčí
a s ním i lidé v něm.

Na co je život?
Kdy bude konec?
A kdy byl začátek?
Taky nic
hlavně že víme
ledasjaký vzorec
z nepochopitelné vědy
a chlubíme se jím.

Co je láska?
A co přátelství?
A jaká je hranice mezi tím?
Už svítá?
A co Pythagorova věta?
Á na druhou plus Bé na druhou
rovná se Cé na druhou.

Škola učí všemu
na praktický život
ale někdy zapomíná.

Svěrací kazajku
pomalu si stahuju z těla
a dávám si nůž na krk.

Jednou ty moje otázky
někdo zodpovědět musí
…nebo zrušte otazníky!
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, občas bych otazníky zrušila. Vlastně všechny otázky i ty co se mi honí hlavou!

10.09.2007 06:45:00 | Werushe

Životní školu nám škola nedá. Tu si píše škola života sama.

08.09.2007 06:13:00 | vandule

Dal bych otázku, je tu někdo z nás ufon? Au, au, nebij mě, já vím, je tam otazník...;)

07.09.2007 21:02:00 | Coco

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí