Květina a dívka

Květina a dívka

Anotace: Tuhle básničku jsem napsala někdy ve třetí třídě. Když jsem ji asi před půl rokem objevila ve starém sešitě zatajil se mi dech.. jak jsem mohla něco takového napsat

Víš co se stane,
když vykvete kytička,
někde sama v lese?
Je jak malá holčičak,
co všechna svá trápení,
sama neunese....

Já jsem ta dívka malá,
co nejraděj pod vlak,
by skočila...
Ještě že mě drží síla,
jinak bych všechno rozmlátila!!!

Pláč není pro mne cizí...
Znám jen smutek, černou barvu...
Radost mi nedělá zlato ryzí,
možná kus rezavého kovu...

Všechno je u mě naopak,
ale proč se to tak stalo?

Za to všechno samota může...
Že nikdy mi nikdo nepomůže!

Tak nenech mě tu samotnou kvést,
a pak uvadnout...
S životem boj ukrutný vést,
občas na hubu upadnout...
Autor Tuttinka, 13.09.2007
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí