Šaškem na dobu určitou

Šaškem na dobu určitou

Anotace: šaškův song

Dnes se ze mne šašek stane
podívám se za své zrcadlo
spatřím věci nečekané
šrámy a třpytky a křivdy a zlo

Jak dlouho mohu sledovat
svou odvrácenou tvář
a lze se pak znovu radovat
a necítit se jak lhář ?

Dnes vystoupím v roli šaška
a řeknu všem co myslím si
nebudou věřit, řeknou si fraška
tak zase sbalím své kulisy

Jak dlouho mohu sledovat
odvrácenou část vaší tváře
a lze se pak znovu radovat
předstírat že vidím svatozáře ?

Dnes šaškem budu zcela nahatým
své bolístky ukážu i vám
pak zmizím jak nad hrncem dým
hledat si nový nevědomých chrám

jak dlouho mohu dívat se
paničkám pod sukně, chlapům do karet
vydržet v šaščí grimase
a bolest s vámi nesdílet ?

Jsem šašek a šaškem zůstanu
ač určitý má všechno čas
zkušenost sdělit nemohu
však vesmír je skrytý v každém z vás
Autor Heda, 19.05.2005
Přečteno 389x
Tipy 2
Poslední tipující: J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí