Smrákání ve svatém městě

Smrákání ve svatém městě

Anotace: Když někdo byl ve Váránásí, nemůže o tom mlčet...

Kálí má tisíc havraních křídel,
Hanuman tisíc opičích hlav
a jejich obětin je víc nežli jídel,
jež nasytit mají věřící dav.

Zas víra bosa tu po břehu chodí,
ve svaté vodě pere vetchý šat
v tom zvláštním městě, kde mrtví se rodí
a živí nechtějí než umírat.

Zde zlaté tele zdobí se věnci,
z ghátů stoupá nicoty pach,
a do něj šeptají zatracenci
mantry svým otcům na márách.

Už odpočítán na růžencích
smrti kalendář,
už slunce smáčí v zlatých věncích
svou řeřavou tvář…
a náruč Gangy pohltí
neživot marný do smrti.
Autor Tinwen, 16.09.2007
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí