Hanajda má narozky

Hanajda má narozky

Anotace: parafráze Máchovy Máje pro příležitost oslavy narozek naší třídní Hanajdy

byl pozdní večer- v září to den-
babího léta- byl slávy čas.
Den toho data blížil se zas,
kdy vidina mládí změní se v sen.
Z úst vzešel jen smutný vzdech;
kéž by ten den nikdy nepřišel,
klavír tristně jen baladu pěl,
zuby vtisklé na červených rtech.

Lok- šampaňský! Lok- bílých vín,
před Tebou třída stojí!-
Známí Ti moc.- Tvá slávy síň,
Královna v dívčím roji.
Pět kluků ve stádu žen,
kytici růží Ti nesů,
splnil se Tvůj bájný sen,
i dort dívky Ti nesů!
(Cimrmanův absolutní rým),

A v bublinkách moku,
my přejeme zdraví,
ať Tvé nervy straví,
decibely hluku!
Autor Muta cum liquida, 17.09.2007
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí