%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Anotace: ´´´´´´´´´´L A V I N Y´´´´´´´´´´

Tone veškerý den,
soumrakem šednouce
popelaví.
Propadlé líce
krvavé slunce
skrylo v dlaních hvozdů
syrových.
Věje metelice,
ač podzim, převelice
větve otloukány lkají.

A přešel sinalý, leč nezraněn
tento den
do temnachtivé chvíle.
To noc zvučí,
kol uličních lamp obručí
poznenáhlu tápe.

Studená světla
teplé lidské bytí
neprodchla.

To srdce hřeje
navzdory nečasům mrzkým,
o lásce zpívá.

Pomni i ty člověče
koleny se v závějích
boříce,
hoříce miluj,
nechť sněhy tají.
V lavinách prokleti
zůstávají
zbylí nedychtící.
Autor Taog, 17.09.2007
Přečteno 250x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, Tacca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poezie!!

29.11.2009 19:36:00 | Dota Slunská

***

18.09.2007 00:48:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí