Alej Stromů

Alej Stromů

Anotace: Tato básnička je věnována jedné skvělé spisovatelce a zároveň skvělé kamarádce jménem DURCENWE a ukazuje,jak snadné je žít,když bereme svět po těch lepších stránkách.Pro mnohé je tato báseň ovšem velkým neznámým.

Na konci tvé těžké cesty,
tě čeká zcela jiná,
tam žádný beton nehledej,
tam je pouze hlína.

Však hned,jak na ni vstoupíš,
tě nostalgie zahltí,
a najednou máš křídla,
co ráda brzy poletí.

Zde je klidu oáza,
bez blesků a hromů,
a do výšky se tyčí krásná
alej starých stromů.

Zde vzduch je čistý jako sníh,
a ty musíš jít dál,
a jakoby tu na flétnu,
někdo slabě hrál.

Každým krokem máš víc sil,
a cítíš se jak král,
a nepřestává nutkání,
pořád jít dál a dál.

A tenké slunce paprsky,
svítí přes stromů háv,
a dopadají na zemi,
kde roste spousta tráv.

Ta cesta není příliš dlouhá,
z ní nikdo nechce ven,
vždyť tam je teplo,hezky,krásně,
jako je sám den.

A na konci jsou světlé dveře,
co propustí tě tam,
kde na tebe všichni čekají,
tak dělej,pojď už k náým!!!...
Autor Damien, 18.09.2007
Přečteno 426x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne! Jsem šťastna! První básnička, kterou mi někdo věnoval. Hezká, a jak jsi říkal, jde tam poznat spojitost se smrtí. Ale stejně je optimistická. Vážně se mi líbí, děkuji!
Navždy Tvá Durcenwe

19.09.2007 09:45:00 | Durcenwe

Přijde mi to jako popsání cesty do světa mrtvých nebo do nebe chces-li. Pěkná.

18.09.2007 18:48:00 | Ishtar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí