Legan - tajemný svět

Legan - tajemný svět

Anotace: Básnička z mé dlouho psané (cca 8 let) a dosd nedokončené knihy... Vím, sem divná, už ji fakt dopíšu ;-)

I bylo lásky, krásy, klidu,
tam ve světě dalekém,
svět patřil bájnému lidu
nespatřen byl Člověkem.

Tu vyšel z lesů krásný tvor,
sněhobílý, tajemný,
i přivedl sem lidu z hor,
z nehostinné krajiny.

I užasl hned dne toho,
kdo tvora mluvit uslyšel,
v ústech hlasu líbezného,
v hřívě vítr zasvištěl.

Lid naslouchal slovům jeho,
prolnutým vzácnou moudrostí,
naslouchal a věřil v něho,
věřil v krásu radostí.

Domluvil a k hvězdám zaržal,
na čele roh zaskvěl se,
tu lid spatřil v mlhavou dál
tvory kráčet po lese.

I nebe šedlo temného,
stíny získávaly tvar,
i vyšlo světla jasného,
tvorů krásných jistě dar.

I vyšla hvězda, luna lidu,
krásná mezi hvězdami,
i je v zemi té stále klidu,
když Zara svítí nad námi.
Autor pax.deora, 20.09.2007
Přečteno 322x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí