POHŘBENÁ DOVOLENÁ

POHŘBENÁ DOVOLENÁ

Anotace: Několik postřehů...proto volnější verš... Kam jsem jel na dovolenou, rozhodně neprozradím, to ať si každý přebere...

V zemi vyprahlých vinic
nesoucích hrozny
šťavnatější než nelíbaná ústa

se slanou vodou
místy sladkou tak akorát
pro poklad indiánských předků

s přístavy rybiny a levandule
zvětralým pivem
lidmi pyšnými na svůj křest

a kostelem
kam táhne němý zástup
propocených košil
sukní
a trik
za zvuku pletení košů
a praskání keramiky
v rozbělených pecích

jediná veselá je trubka
pro bílou rakev

jediná nemlčí
a svět ztich´
(dál prohání svou káču)

někde prostě končí
cesta na vrchol
i práce pokrývačů

v zemi chobotnic, ryb a lastur
(všecho se nosí zčerstva na stůl)
spálených zad a víček

ve vyprahlé zemi

ve vyprahlé zemi

v zemi
Autor journeyman, 21.09.2007
Přečteno 252x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí