Prozření

Prozření

Anotace: Ten, kdo byl na festivalu pod vezi vi, ze to bylo super a tak sem si rekl, ze toho moc nenaspim a napsal sem tuhle basen.

Ač zdá se všechno jasnější než kdy bylo,
tvojí tváří neprochází radost či smích,
zkus to znova a nová slova radši použij,
je tolik věcí, jak to říci, jak to přesně vyjádřit.

Znám tě už takovou dobu a tolikrát zapadlo slunce,
ale stále věřím, že ať mi řekneš cokoli bude to správně,
říci věci narovinu, jak je cítíš je totiž důležitá věc,
kdo nemá radost ze života, prakticky žádný život nežije.

Proto se ptám stále znova: Proč to všechno trápení??
Jak zastavit ty hodiny, které stále jdou a nepřestanou??
Jak najít správné dveře, do kterých sedí klíč v mém srdci??
Proč je těžké říci člověku, kterého milujete, co vlastně cítíte??

Otázek je stále mnoho a odpovědi stále žádné,
ráno kávu si dává, jak se vždycky stává,
foukající vzduch mi prolétává kolem hlavy,
když přemýšlím, co se stane, co dnes udělám.

Odvahu a dobré srdce musíš mít, ať rozumíš,
stát v dešti na cestě a čekat na tebe,
zachraň mě a já zachráním tebe a vše bude dobré,
slzy usušíš si kapesníkem, ale zlomené srdce spravíš velmi těžko.

Stále vidím lépe to světlo, které svítí do mého nitra,
náhle změní barvu kdo ví, co to značí a proč to tak mění mou osobu,
náhle se vlákno v žárovce nad mou hlavou rozsvítí a vše mi dojde,
co stalo se a co všechno musím udělat, co ještě musím napravit.
Autor Breg, 23.09.2007
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To rozhodne, ale kdyz nemam na co, tak to de tezko. Stasne basne...nevim zkusim, uvidim. Diky kamo za radu.

29.09.2007 21:13:00 | Breg

píšeš coolově)))))) mazec báseň, hluboká myšlenka, ale měl byses zaměřit i na něco šťastnějšího)))

29.09.2007 20:54:00 | Lower

Diky...ti moc. Zrovna jsem byl ve fazi, kdy jsem se nezachoval spravne a vykaslal se na lidi mi blizke. A misto toho jsem zaopatroval jineho tvora. Snad se na me uz nezlobi a dokazi to pochopit.

25.09.2007 19:34:00 | Breg

=90%.. nevěřím, že je to to nejlepší, co kdy napíšeš.. a drobných výhrad by bylo.. ale tak nějak je mi to blízké.. milé a smutné.. chmpf.. roboti píšou PAA..

25.09.2007 15:16:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí