Co způsobilo jablko

Co způsobilo jablko

Anotace: Báseň Siorak o jablku poznání mě inspirovala k tomu, abych sem vložila své pojetí tohoto tématu

To pro jablko poznání
byli jsme z ráje vyhnáni.
Pro sladký příslib vědění
jsme byli hadem svedeni.

A tak v těch dobách biblických
okusil člověk prvně hřích.
A od té doby stále chtěl
poznávat krásu cizích těl,

a pod záminkou vědění
tajemství cizích postelí.
Tak po staletí to šlo dál.
Víc a víc člověk poznával,

ale přes hradbu cizích těl
ke svému cíli nedošel .
Dnes už ví, že cesta vede
jen přes poznání sama sebe.
Autor danav, 25.09.2007
Přečteno 320x
Tipy 2
Poslední tipující: Antares
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdařilá variace.

25.09.2007 16:18:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí