Mor

Mor

Anotace: Trocha alegorie pro ty, kteří na své problémy jen naříkají, mluví o nich, ale neřeší je...

Průvod sebemrskačů kráčí krutou krajinou
Průvod běduje a křičí
Ten přízrak s kříži, monstrancí vztyčenou,
ten hrozný přízrak viny.

Slyšíš jejich hrůzný zpěv děsu:
„Jdeme Bože, jdem, jdem!“
Jdou k dávno shořelému lesu
skrýt se před svým strachu snem.

Pochodují, zlámané nehty ryjí zem
Krev z tisíce ran se valí
Každý doufá, že navždy bude spasen
a rozumní se dávno vzdali.

Prchněme, průvod děsu se blíží
Ten průvod s biči a karabáči
Myslí si než poprat se se světem radši
záda bičem rozsekat si stačí.
Autor Hynas, 23.05.2005
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí