Ve Vídni je Stuberl v parku...

Ve Vídni je Stuberl v parku...

Anotace: Viedeň vidím z okna, niekedy až za Viedeň

Ve Vídni je Stuberl v parku
před ním stuhy na stožárku
Uvnitř se večer svítí
všude kolem voní kvítí

za branou je dvorek úzký
stvořený pro cmuky pusky
ve svátek tam hudba hraje
co teprv prvního máje

Jede kolem na fiákru
krásná Nanerl, říká - ksakru,
proč pro jiné, proč ne pro mne
dokdy budu děvče skromné?

Skočí dolů, na dvě nohy
tuší skryté k tanci vlohy
taneček jen jeden krátký
za chvíli jsem zase spátky

zmizla tam ve víru davu
tiše v koutě pije kávu
až když polku hráli v notách
pocítila plamen v botách

Trič - trač polka, to je síla!
tančí Nanerl roztomilá
svět se kroutí, svícny také
lustr též, s řetězí, hákem,

Tančí s klukem jako víla
tu kávu pak nedopila
až do rána víno rudé
- možná z toho svadba bude!

Od teď hodlá v celém roku
holdovati krok sun kroku
valčíkem to pěkně začne
rytmy ve dvou jsou tak vláčné

ruka v ruce, oči září
ať se točí mladí, staří
a pak skočná trič - trač polka!
Ať neschází Ti pár, holka!
Autor Petbab, 01.10.2007
Přečteno 305x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, celá protancovaná! :o)

04.10.2007 14:29:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí