RuSKá RuLeTa

RuSKá RuLeTa

Anotace: kdo si zahraje

Jeden červený stůl
Dva chlapy nervózně sedící
Revolver uprostřed ležící
Náboj připraven zašeptal výstřel
S životem odejde i majetek
Hrob je již vykopán
Rakev čeká na oběť hazardu
Lidé uzavírají sázky
Napětí prochází místností

Kdo bude vítěz
Kdo bude poražený
Kdo zbohatne
Kdo v zemi hnít

Bubínek osudu se roztáčí
Zbraň se zaklapla
Už není možnost ustoupit
Ruleta se roztáčí
Ukáže kdo si zahraje první se smrtí
Čtyři oči neskrývají strach
Pozorně sledují hlaveň
Kde se asi zastaví

Kdo bude vítěz
Kdo bude poražený
Kdo zbohatne
Kdo v zemi hnít

První bere do ruky zbraň
Ukládá si jí do úst
V očích se promítá život
Který možná brzy skončí
Prst se klepe na spoušti
Pomalinku tiskne
Slyšíme cvaknutí
Výstřel nevychází
Úleva v srdci obrovská

Kdo bude vítěz
Kdo bude poražený
Kdo zbohatne
Kdo v zemi hnít

Druhý sahá po zbrani
Jeho čas právě nadešel
Chladná ocel nedává pocit klidu
Mysl by byla raději kdekoliv jinde
Neví co ho donutilo přistoupit ke hře
Ukazováček nervózně tahá spoušť
Výstřel nezazní prohru
Myšlenky náhle veselejší

Kdo bude vítěz
Kdo bude poražený
Kdo zbohatne
Kdo v zemi hnít

Historie se opakuje
Hra pokračuje
První bere znovu zbraň do ruky
Snaží si dodat odvahy
Spoušť připravená ukázat rozsudek
Revolver zakřičí výstřel
Krev se rozstříkla na všechny strany
Tělo bezvládně padne na zem
Souboj osudů je dokonán

Už známe vítěze
Už známe poraženého
Už známe boháče
Už známe chudáka

Rakev se dočkala majitele
Zem pohltila prohru
Farář nepronese motlitbu za duši
Nikdo ho oplakávat nebude
Nikdo nedá na hrob kytky
Hrob zůstává utajen
Vzpomínka jen na vyhrané krvavé peníze

Už známe vítěze
Už známe poraženého
Už známe boháče
Už známe chudáka
Autor VoiD, 04.10.2007
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí