Návrat

Návrat

Anotace: ...ke kořenům.

Kyselá slza za slzou
z oblohy šedé smogem.
Vůně listí tu nevedou
přírodě dali sbohem.

V betonu, ve skle a oceli,
zaliti ve skořápce,
počasí změny se nedějí,
větráky větrají hladce.

Čas letí, den střídá den,
pálí ho pekelně oči,
k monitoru je připojen,
neví, co bez něj si počít.

Je nutno být pořád v dosahu,
na síti, signálem pokryt,
od kanceláře jen k výtahu,
udělá tři čtyři kroky.

Živí se koupenou bagetou,
vodu si PET lahvi nosí,
a venku u kafe s cigaretou,
čelo se od stresu rosí.

Má ještě přání a touhy ?
Anebo zná jenom práci
- každý den zdá se mu dlouhý,
do bytu se za tmy dopotácí.

V posteli večer, když nemůže spát,
vzpomíná, jak bylo dřív...
Možná se do Prahy neměl tak hnát,
u nich doma bylo líp.

V Praze je blaze, tam to žije,
kreslil si budoucnost v barvě.
V reálu chybí ta poezie,
žije to - ale dost dravě.

Je tady cizí a jiný,
chybí mu lesy a pole.
S druhými lidmi se míjí,
sám často vypadá z role.

V podnájmu plném prázdnoty,
dospěje k jasnému zlomu.
Poučen lekcemi samoty,
vyléčen vrací se DOMŮ.
Autor spare, 06.10.2007
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jj,pozlátko,ale tak už to chodí...

09.10.2007 10:48:00 | cevert

Pěkné. Domov je třeba malá chaloupka, kde se cítíš dobře a žádné svody velkoměsta ti ji nevytlačí ze srdíčka.

07.10.2007 11:51:00 | Psavec

Pěkné obraty,dobré rýmování...
báseň mě hodně oslovila!Já jsem na svůj domov fixovaný a nemám rád velká města.A myslím,že zdaleka nejsem sám...ať jseš kdekoliv,nejlépe je stejně DOMA!!!A domov je tam,kde se cítíš nejlépe...vzhůru domů! ;-)

06.10.2007 16:53:00 | Chancer

svižnější básen jsem snad niky nečetla, líbí se mi rýmy, jsou takové originální a používáš spoustu slov která se neopakují, tohle vždycky ocením :o)

06.10.2007 16:39:00 | W.O.K.O.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí