Strom života

Strom života

Anotace: ...pro všechny romantiky (snílky) s odkazem na minulost, přítomnost i budoucnost...a ochránce přírody!

Obrovskou květinou mně se zdá,
bezedný věk však jistě má.
Jak krásný je, jak cítit je, jaký silný vjem,
otázko odpověz, co život v něm?
Sálá energií, přežívá, či hyne,
co za pár let, co z něj zbyde?
Já přeji si, ať silný je dál,
přírodo zařiď to a ne abych se bál.
Ten strom má v historii kořeny,
zažil mír i války, kde hrady byly zbořeny.
Za králů povýšen mezi posvátná místa,
dnes bájný je, to vím dozajista.
Ochráncem tvým já stanu se,
máš plíce planety, to jisté je.
Symbole života, symbole moci,
rosteš v den a usínáš v noci.
Strome žij, ty znamení bohů,
navěky věků, ochráněn k tomu.
Autor Tomáš F., 07.10.2007
Přečteno 367x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuto báseň jsem napsal v roce 2000, toho času ještě v neprofesionální vojenské povinné službě, velitelství vzdušných sil, Stará Boleslav.

07.10.2007 13:12:00 | Tomáš F.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí