Neviňátko

Neviňátko

Anotace: Život je nespravedlivý a vždy takový bude...

V kolébce děťátko spí,
nechá si zdát sen krásný.
Nad ním postavy stín,
s údělem tak jasným.

Čeká, až dítě probudí se,
pak o hrdlo jej připraví.
Neměl on narodit se,
neměl šanci na zdraví.

Možná kdyby v jiné době,
světlo světa spatřil.
Nebyl by za chvíli v hrobě,
tam by totiž patřil.

Dítě s vrněním se probouzí,
malé ručky k muži pozvedá.
Dětský úsměv jej neokouzlí,
dítě svojí matku již neshledá.

Žena padla ještě v noci,
když synka zkontrolovat šla.
Kdysi podlehla cizí moci,
tendy, když ještě kradla.
Teď už děťátku nepomůže,
její duše, jak růže -
v zimě, zvadla.

Temný stín, rudý pozvedá -
svůj meč.
Dítě, jehož duše se z duší matky shledá,
chtělo by, chtělo by pomoc.
Tak běž,
dítě zachraň a nedej se odradit,
nevinnosti není nemoc.
Autor Mania Dardeville, 13.10.2007
Přečteno 317x
Tipy 2
Poslední tipující: kavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Moc se mi líbí jako celek , ale já osobně bych předělal prvou sloku ...Zdá se mi dost tvrdá v rýmech ...chtělo by to více ženskosti ...nevím v čem to spočívá ta tvrdost , ale má duše to z té 1 sloky cítí ...omlouvám se , ale musel jsem to napsat ... Kavec Jirka

13.10.2007 19:26:00 | kavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí