Proč?

Proč?

Anotace: Děkuju Monče za sbírku a Dukymu za třešničku :)

Vítr se proplétá v korunách stromů.
Řekni mi, proč jsi utekla z domu?
Všechnu svou lásku Tobě jsem dávala,
vždycky jsem přiběhla, když jsi mě volala,
štípance mazala, náplasti lepila,
neřvala, když jsi se poprvé opila.
Za Tebou stála každičký den
a každý večer mohla jsi ven
užít si života, užít si mládí.
Já přitom čekala, kdy se mi vrátíš.
Měla jsi volnost, měla jsi svobodu...
To přece není důvod k odchodu!
Co bylo špatně? Něco jsem zkazila?
Vždyť dobře víš, že jsem se snažila.
Stále mi říkáš, že mě máš ráda.
Teď mi však najednou ukážeš záda.
Odejdeš - a už se nevrátíš.
Dveře se zavřely. Spadla mříž.
Do ticha zpívá jen nářek klavíru,
po Tobě zůstal pouhý kus papíru.

"Mám Tě ráda. Snad mi to jednou odpustíš..."
Autor Kyselinka, 14.10.2007
Přečteno 396x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básnička celkem fajn... ale ten konec "Do ticha zpívá jen nářek klavíru,
po Tobě zůstal pouhý kus papíru" WOW (ačkoli tohle citoslovce nepoužívám, lepší jsem momentálně nenašla :-D)

21.12.2007 23:35:00 | Eve

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí