Anděl

Anděl

Anotace: Vyznání jedné slečně......Nezabralo :-( Psáno v dobách mých tanečních.

Zvoním u dveřích známých
a myslím na naučené kroky,
přemýšlí také o pár věcech vážných,
haló, vy tam za dveřmi, stojím tu roky!
Dveře se pomalu a neslyšně otvírají
a já chci už něco o čase říci,
ale po pohledu na Tebe dech se mi tají
a něco vytknout Ti už nebudu moci.

Předemnou se zjevil anděl,
já jeho krásou jsem oslepen,
pohledem na Tebe jsem oněmněl
a vůbec si nevzpomínám čí jsem.
Anděl překrásný tu celý v bílém stojí,
jen se na mě usmívá,
ta nádhera získala si duši mojí
a srdce píseň o lásce zazpívá.

Tvé tělo snad sám Bůh vytesal,
určitě je to jeho mistrovská práce,
žádnou chybu či nepřesnost na něm nenechal
a všechno na něm je křehké jako malé ptáče.

A ty Tvé překrásné vlasy, honosící se barvou černou,
mají svou vlastní nebeskou svatozář,
chlubí se svou vůní jemnou
a zahalují tu nádhernou tvář.
Ruka má je s úctou hladí,
v soutěži jemnosti by s nimi hedvábí prohrálo,
jsi můj anděl co mě ve snech svádí
a přál bych si, aby se mi to jen nezdálo.

Oči jako hluboké tůně má,
v nich jisřičky se na okolí smějí,
záře hvězd se jim nevyrovná
a při smutku se ty jiskry chvějí.
Pohled Tvých očí mě očaroval,
stále mě to k nim láká,
já pouštěmi i mořimbych pto ren pohled putoval,
ať je to k nim sebevětší dálka.

Není zhola nic na světě,
co mohlo by se rovnat Tvé úžasné tváři,
nic na této planetě,
co tak dlouho a vytrvale září.
Nemohu pro tu krásu najít vhodná slova,
tak očarován sem jí,
že tají se mi dech zas a znova
a všechny smysly mé o ní ve spánku sní.
Autor Démon, 15.10.2007
Přečteno 595x
Tipy 10
Poslední tipující: MishaArt, Wasabi, Chancer, Gabruša, rumovávíla, Kovik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S tím vyznáním sis dal takovou práci a dotyčnou to nedostane :-( No, co naděláš...chyba určitě nebude v tom vyznání ;-)
Do tanečních půjdu za tři měsíce, úúú! :-))

07.06.2008 20:36:00 | Chancer

básničky jsou to nejhezčí co můžeš od kluka dostat, avšak nikdo, skoro, na ně už není.. je to úžasný! A ještě úžasnější je, že kluk dokáže tolik milovat holku. Miluju takovýdle styl psaní... piš jen co to jde, já budu pořád číst a utíkat do světa iluze :)

28.03.2008 20:52:00 | Ette

já se musím přidat,je to fakt krásný,ale nevim,co bych dělala,kdyby mi kluk dal básničku.Nejsem romantickej typ,ale občas mě to chytne a tvoje básnička mě fakt zaujala...

09.01.2008 14:15:00 | CHoKoLaTeKiss

Moc se mi to líbí, i když básně moc nemusí, takže by to mělo být dostačující ohodnocení co myslíš?

24.10.2007 16:15:00 | Kovik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí