Jedinný přísvit

Jedinný přísvit

Anotace: ...

Jen tři záchvěvy
rudých ostnů
probodly duši
a složili poctu
těm,
kteří neznají svět
a nerozumí slovům,
slovům práchnivým
jenž jako slib hadí zní.

Pět polibků
do prázdna nicoty
poslalo svůj věčný
nepochopený vzkaz,
všem,
kteří s klapkami
na očích na duši
škrabošky marnosti
zlámanými dlaněmi hladí.

Jedinný přísvit
laskavosti a naděje
pokašlává v sevření
rukou slepcových,
toho,
který jedinný vidí
a cítí, že je sám
mezi sloupy tuposti,
nepoznán k nebi hledí.
Autor Demedalex, 20.10.2007
Přečteno 360x
Tipy 4
Poslední tipující: Koskenkorva, Severka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no... smekam...

25.11.2007 00:05:00 | Kláárchen...

Tvá báseň mě opravdu zaujala..má formu, pěkné obraty a navíc i myšlenku...:)
*

21.10.2007 09:12:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí